SACHEM VERVANGT SCHOORSTEEN - nieuwe schoorsteen maakt woningbouw Waluwe II mogelijk -

Zaltbommel, 7 januari 2016 – Bij SACHEM Europe BV op het bedrijventerrein Van Voordenpark in Zaltbommel wordt op dinsdag 12 januari een nieuwe schoorsteen geplaatst. De nieuwe schoorsteen is 40 meter hoog en vervangt de oude 25 meter hoge schoorsteen. De plaatsing van de nieuwe hoge schoorsteen past binnen de afspraken die met de gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland zijn gemaakt om de geuremissie te beperken, zodat het bestemmingsplan Waluwe II, fase 2 vastgesteld kon worden. De gemeente kan nu woningbouw op de gehele Waluwe II realiseren. Met de 40 meter hoge schoorsteen wordt voldaan aan de hedendaagse geurnormering die van toepassing is bij toekomstige bewoning van Waluwe II.

De plaatsing van de schoorsteen zal geen overlast voor de omgeving veroorzaken. Twee grote hijskranen zullen op dinsdag de schoorsteen op zijn plaats hijsen. De werkzaamheden beginnen om 8 uur in de ochtend. Na het plaatsen van de schoorsteen worden de aansluitingen op schoorsteen gerealiseerd. Tijdens het plaatsen en aansluiten van de schoorsteen zijn er om veiligheidsredenen geen productieactiviteiten op de locatie van SACHEM. Het plaatsen van de nieuwe schoorsteen wordt, mits er geen harde wind staat, op dinsdag 12 januari afgerond. Daarna worden de normale bedrijfsactiviteiten hervat.

Over SACHEM Europe BV
SACHEM is een globaal innovatief wetenschappelijk bedrijf gespecialiseerd in extreem zuivere, precisie chemische oplossingen die cruciaal zijn voor de productieprocessen van haar klanten. Belangrijke focusmarkten zijn electronics, life science, katalysatoren en polymeren.
SACHEM concentreert zich met circa 80 werknemers op de ontwikkeling, productie en verkoop van speciale, hoogwaardige organische chemicaliën die hun uiteindelijke toepassing vinden in de zetmeel-, papier-, kunststof-, cosmetische en farmaceutische industrie.

Voor nadere informatie:
SACHEM Europe BV: Roelant Rosman telefoonnummer: 0418 – 682040